två dagar senare-trött

somnade som en klubbad padda halv ett igår, o vaknar med samma känsla vid tio idag. Har nu bränt ut en skiva med eriks o mina semester- och stadsfestbilder för att snarast kunna åka ut till das sveerföräldrar och visa att vi gjort nåt. alls :)

stadsfestdagarna blev för min del väldigt lyckade. i fredags var jag väldigt hänsynslös, och samtidigt inte alls. hade inget jag ville se, men å andra sidan ingen som jag var tvungen att träffa heller ;) Blev verkligen inte full, men det var väldigt gott att ta sig ett glas vin när vi ändå var hemma en sväng :)
Här är dag ett:
Gick med mamma till invigningen, 18:30, vi kom precis i tid. Jag hade knappt hunnit hem från jobbet kändes det som, men för en gångs skull prioriterat vuxet; duschat, men inte sminkat mig :p Invigningen var bra, pappa spelade som en del av husbandet. Arn var där o svingade sitt svärd över det röda bandet - det har jag på film.
Sen..började det ösregna :D gick/sprang hem med mor, bytte till olles tröja o jacka, till mina gamla badtofflor istället för finskorna, men behöll blöta byxorna. Gick till tokyo o tog en cider medan föräldrarna åt. Adam mötte upp där, så gick vi å kollade runt lite.. Hamnade ganska väldigt långt fram på Alcazars spelning, o hoppade loss, jättekul!

Hinner inte skriva mer, inte alls faktiskt. Titta bilddagboken sen ikväll istället för en intressantare utgåva. Pusspuss! /Lova

Frusen

"Radiatorerna luftas" hemma hos oss just nu. Folk har varit här och bytt ut termostaten till nåt nyare och gjort något annat så att elementen inte kan vara igång på ungefär en vecka. Jippi. Det är kallare inomhus än utomhus, vilket ger en del delikata problem...
Jag hade nämligen min första vikariedag för hösten i tisdags, började vid nio. Usch vad kallt det är, tänker jag, men det är ju snart höst också. Tar på mig tre (!) tröjor, och..långkalsonger.. Det måste vara nytt rekord tyvärr. Annars kan jag ändy tycka det är okej att ha dubbla stumpor från typ..september. Men måste man så måste man! Dessvärre upptäckte jag snabbt att jag måste inte alls... Det var jättevarmt, hela den dagen.. Visst, morgonen var lite kall som det brukar bli under hösten. Sen höll jag på att sakta avlida. T-shirt var för mycket, och då hade jag andå vikt upp jeansen till knäna o tagit av mig till ett socialt accepterat minimum ;)

Jobbet då? Å det är så kul :) En stor anledning är att barn känner igen mig och minns, och det hade jag inte trott! En sak att K, fem år, hoppar upp i mitt knä som inget hade hänt, jag har ändå känt henne sen innan hon fyllde tre.. :) Men A är en helt annan sak. Två år gammal och så go att jag vill ta med honom hem varje gång vi ses :) "Lova lalla pade" (Lova, jag vill ha en spade) sa han ofta till mig i våras. I tisdags ropade han återigen efter mig, så att det hördes över hela gården..

Och igår skanderade tre tjejer (K, T & N, så jag vet) mitt namn samtidigt som de gungade, om och om igen.. Det är lätt att få storhetsvansinne när man blir behandlad så :)


Foto- och bildteknik Ht09

Båda mina vänner/klasskamrater har nu skriftligt utvärderat och verkligen tänkt igenom intrycken de fick under vårt första lektionspass. Jag har  mer idisslat och pysslat med annat. Har nu tagit mod till mig, tror det måste vara nyttigt att tänka...någon gång ibland. Jag har trots allt en annan ingång till fenomenet fotokurs. 

Det var absolut inget som var helt nytt för mig, eller som borde kännas helt nytt ska jag väl säga - för det gjorde det. På Sörängen hade jag 3 h foto och 3 h grafisk form i veckan. Vår lärare hette Gudrun Romeborn, (188 googleträffar, den första är inte facebook, och det säger väl något) och hon är utbildad och verksam fotograf. Så trots att vi fick ägna en lektion åt varje teknikalitet; bländare, slutare, studion m.m så var det nu
en helt annan grej.

Det var tekniskt, innehäll bakgrundsfakta, lite historia och när powerpointen väl kom igång - inte en lugn sekund. Ibland kom jag på mig själv med att luta mig så långt fram att armbågarna hamnade nästan över kanten där fram. (kroppsspråket är 70% av kommunikationen)
Visst jag, fattade inte allt, och hade kunnat vara mer frågvis. Fick ändå någon rim och reson i det mesta av det grundläggande.

Vill hela tiden lägga in små brasklappar av typen: "tycker/känner/tror jag", men jag har banne mig inte börjat skriva blogg för att inte få låtsas vara säker på min sak en enda gång?!  


 Anders d.ä & Anders d.y verkar vara bra lärare, med relativt olika teknik och elevbemötande. (tror jag) Däremot är datasalens datorer som vanligt under all kritik. Av de 25 som efter lektionen gick dit för att testa att logga in var det väl Nina och ett par tre stycken som det funkade för. Jag testade igen tisdag förmiddag - inga problem.

Problem är däremot ambitionsnivån. Från sekunden vi blev frisläppta tills vem vet, om jag inte tvingats tänka på det, har jag inte ägnat en sekund åt varken läxor (se infogad bild), skriva rent mina anteckningar eller ens testa sanningshalten i dom på eriks systemkamera...

 
Illa, och jag befarar att det kommer bli sämre innan det om möjligt blir bättre.
Jag kan inte hantera pressen att vara utan press!! Jag är en såndär riktig industripoet som inte kommer med något vettigt förräns klockan blir fem i fyra och man inte får gå hem utan att ha lämnat in nåt ^^

Önska mig lycka till. Önska LiLo08mo lycka till, tack..


Vinterdäck

Har jag någonsin nämnt att Lars Winnerbäck för mig inte är ett dugg bra?

Alltid samma kör-flickor, samma stämmor. Han själv tonlös och raspig. Nu gillar jag ju inte Ulf Lundell helvilt heller, så raspig är nog bara inte min tekopp. Och texten tar sig själv på alldeles för stort allvar :)

C-mail!

Det verkar ju nu som om jag är mer eller mindre besatt av campingens mej, men det är en väldigt lätt humorform att föra vidare bloggmässigt, så här kommer ett till.
Vet visserligen inte om det är roligt, det är helt enkelt så att jag mening för mening har använt ett direktöversättningsprogram från http://www.ordlista.se/details.php?id=164 och http://www.nicetranslator.com/


Hallo!   Ich spreche nicht gut Deutsch, ist gut mit Englisch? Oder so, ich versuche zu übersetzen über das Internet. Haben Sie sich auf unserer Website? http://www.movantacamping.se/de/index.htm   Im Juli kann es voll von Zelten, so fühlen sich frei zu schreiben, wieder, wenn Sie genau wissen, wann.   Bitte hören Sie wieder, wenn Sie weitere Fragen haben. Mit freundlichen Grüßen, Lova 


  ----- Original Message -----
Sent: Monday, August 17, 2009 5:25 PM
Subject: Infos

> Hallo!
>
> Wir würden gerne im Juli 2010 unseren Urlaub mit unserem Wohnwagen
> bei
> Euch verbringen.
>
> Könnt Ihr uns bitte Infos über die Umgebung und den Campingplatz
> zusenden?
>
> Ist es notwendig, dass wir reservieren oder ist immer ein Stellplatz für den Wohnwagen frei?
>
> Vielen Dank und eine gute Zeit!

gäster

hade en trevlig australiensare här inne i receptionen igen, han ville småprata lite om några bär han hittat, och om jakt.


tyvärr ringde det o då gick han innan jag kunnat be honom stanna. Det var spännande att få chansen att prata med någon som hade en vettig dialekt, blandning brittiska och australiensiska. Jag vet vad han heter i alla fall, om jag skulle till australien någon gång


Nu kör vi då..

accepterat att sommaren är slut nu, det känns inte ens speciellt sorgligt, utan bara skönt att komma igång igen. Hur länge ska det fortsätta så undrar jag? Ser alltid fram emot nästa steg, med lugn eller nerver. Kan inte riktigt bara chilla och längta efter att det aldrig ska ta slut. Jag är så äckligt realistisk!

Har förvisso missat lite saker under sommaren som så gärna hade fått hända: singstar under stjärnorna.(agnes du och jag :)  nakenbad. tälta, trots allt :P massa utekvällar som jag hade behövt gå på, köpt snygga kläder till haha.
Så skulle jag ju hälsat på jonna i stockholm och sanna, sara och martina i göteborg. malin i eskilstuna? elin och max i örebro.

(Det bästa med stadssemestrar är att det går precis lika bra att åka dit på hösten också ;) )

Nog om det, ångrar ändå egentligen ingenting, ogjort är försent. Kan berätta vad jag sysslat med de senaste tre kvällarna istället: rollspel.
Jag, erik, max, nils, olle och kusin maja har spelat ett och ett halvt äventyr i Drakar & Demoners rollspelsvärld. Jag heter Dora och är viltjägare. I tisdags lyckades jag vara den som dödade draken, jag hade hittat ett magiskt svärd och lyckades för en gångs skull med tärningsslagen och spetsade tillslut hans hals. Som i äppelkriget, kom jag fram till ^_^

Det är inte världens mest underhållande sysselsättning, men det är ett bra sätt att kunna umgås med sina syskon på, även om jag hyser lätta agressioner mot de flesta efter en lång kväll.. Vi kommer ju aldrig igång när det är dags, utan det blir att sluta vid tolv ungefär, när maja måste hem. Då har jag varit trött i ett par timmar och bidragit dåligt. Få se vad som skulle hända om vi skulle spela under mina krafttimmar? Har varit uppe sen åtta i morse så närsomhelst nu borde resten av gänget stiga upp ^^

Anyways. dusch o hälsa på nina i bokhandeln? Och fråga sandra om jag får bevista hennes vigsel? :D haha. vi hörs, puss


RSS 2.0