Kyrkogårdsromantik

Imorgon är det dags ingen att ta sig an det sköra samarbetet mellan tre tjejer och några tekniska prylar. Man skulle kunna tro att problemen bara har hopat sig ända från början, men det har gått väldigt bra. Förvånansvärt bra? Vem vet. Jag räknar inte med svårigheter, men något säger mig att om inte jag börjar ta fler initiativ och rent av börjar intressera mig för det dom skriver i rapporterna så kommer jag få däng strax ^^

Del två av vårt actionfoto imorgon då. Panorering= cykling fram och tillbaka på stocksnäs små vägar, haha. Så ska vi mäta och testa var våra egna tider för att handhålla kameran stilla ligger. Är jag ju lagom självsäker på efter att ha jobbat mig trött i snart två veckor.

Ser hur som helst väldigt fram emot det, och att v. 44 ska ta slut. På söndag är det allhelgonamiddag hos farmor och farfar. Längtar efter iskall promenad till skogskyrkogården, lysa med ficklampor för att hitta till de rätta gravarna, tända de släcka värmeljusen i minneslunden. Som förra året med andra ord. Förutom en del folk, jag får vara ung och pigg för fem ;)

Godnatt folk!

Filmtips

är det någon mer än jag som gillar: http://www.tv.nu/p/09102614301600svt1--p


Antagligen inte! Lilla Fridolf à la 1958 är antagligen för svårsmält för de flesta av er. Men vilken kvalitetsunderhållning ni missar ^^ 

helgen som gått

Fredag efter jobbet: blir inbjuden till middag hos agnes, hon lagar fiskgryta till sig och georg, det räcker till mig också   erik är hemma och installerar windows 7. Vi går hem till oss sen och tittar på idol. Moffar chips och vitlöksdipp, gutt.
övertalas av agnes till morgongång, för att kompensera för gårdagens moffande. Kan väl erkänna att jag gillar att gå som motion.... får sen med mig min karl till nässjö för lite långlördagsshoppning. Har spetsat in mig på en rosa bandet-bakelse på thimons som var nästan över förväntan :D fast lite liten... Hann spontanhandla en jättefin skjorta på vila två minuter i tre, sen åkte agnes, georg o jag till ÖB för att bränna pengar på budgetalternativen. Erik kom senare, hämtade mig inne på rusta i min budget-extas. Hem igen, hämtmat från amazing taste (such an amazing taste they have!) Chill på det. Sen singstar med mamma tills natten :D nästan total genomgång av legends-skivan, yaaay!
Åkte till landet idag. Trodde erik hade ett högre syfte med den resan, men han skulle bara lämna linoljefärgen han köpt till renoveringen. Jag fick i alla fall komma ut på en välbehövlig tur med Cindy. Två galopppassager, en där jag fick en hel granruska i ansiktet (blött) och dessutom hade tappat ena stigbygeln precis innan hon satte igång. Säkert..! Men som jag sa: hon är en häst en nybörjare kan sitta på utan att vara rädd för att förstöra något. En tjugo år gammal körhäst, jag är som en fluga för henne..
Middag, mazarinkaka * 2 och här sitter jag. Te och smörgås. film. Sen börjar vi om igen. Höstlov nästa vecka, har minst fyra dagars jobb.. Ses nästa söndag alltså ^^

vardagarna som varit

hejje!
Har haft det lite upptaget nu en vecka, då blir det lätt så att man prioriterar sina åtta timmar i sängen framför att sitta framför en skärm. Eller är jag väldigt speciell som gör det? Skulle tro det ja...

Det började med att nina erika och jag som vanligt åkte till jönköping på måndagseftermiddagen, hade en väldigt teoretisk föreläsning om något man helst skulle vilja testa praktiskt, så det var ganska tråkigt.. Sen när man kommer hem är det praktiskt taget slut på det roliga. Dagarna som följde jobbade jag 7.30-16.30 på en avdelning jag knappt varit på, usch vad trött jag var. På onsdagen var vi dessutom vid vindskyddet i sjöängen i tre timmar över lunch, fick kall pastasallad att äta bara.. På torsdagen började tålamodet tryta och jag kände mig inte i form att handskas med dessa barn. Till råga på allt har jag fått för mig att en "kollega" inte tycker om mig, och jag tror det har att göra med det ordet jag just citerade. Hon är starkt emot outbildad personal i skolan, och jag tar det personligt. Summan blir att det känns onödigt att anstränga sig för att göra ett bra/bättre jobb när jag i hennes ögon inte blir mer än en barnpassare. Gnäll gnäll. Fredagen var inte mycket bättre, förutom att fredagsmyset bestod av en lill-pär och ett avsnitt av fem myror... :D Gissa vem som sjöng med och gissade namn mest av alla, haha..!  
Filmstudion i torsdags också, De ofrivilliga. Knepig men bra. Och ingen av oss tror att den kommer ha med toppstriden att göra under oscars-utdelningen ^^


katten måste ha tuggat lite på min hjärna och sen stoppat tillbaka den..

Hej, trött! Det är lite värre än det brukar vara, är dessutom lite uttorkad på händer, fötter och läppar. Inte en ultimat dag att glömma lypsylet hemma hela tiden. Skridskoåkningen gick bra i alla fall, ca 1-1½ h istid ^^

Jag har precis kommit hem. Erik var hungrig och jag är snäll som en ängel. Jag tog av mig pyjamasen jag redan satt på mig, och gav mig ut för att handla bröd till oss och kycklingtallrik till den där besvärliga typen. (som inte ens iddes ringa och beställa själv, så när jag väl kom dit fick jag be dom skynda sig, tog la fem minuter ^_^ Sen fick jag som kompensation en tur och retur till ett sågverk utanför ingatorp... Fick lite umgåtts med stackaren i alla fall, som inte varit vaken och hemma mer än två timmar idag..

Så det som fattas mig nu är en klappturné med kattskrället runt köket, de sista 20 minuterna med twin peaks och en omgång kattlåda. Finns orken kanske jag läser några sidor i senaste pratchettboken också.. Räkna inte med det dock ;)

Imorgon jobbar jag 7.45-16.30. Sen har jag bett erik fixa middag, och lova att se idol med mig. Skriver jag inte innan dess åker jag till gbg över helgen. So long suckers

ps: påminn mig snälla att jag måste epilera lite hår innan jag reser bort. Såhär kan det ju inte fortsätta, trots att jag är feminist - haha!

Konståkning

Det verkar som om bloggdjävulen har slagit till på riktigt.. Fjärde inlägget på en vecka, eller vad?

Bortsett från detta har min kväll hittills bestått av att: sluta jobbet, åka till ågatan för att hämta upp ett par skridskor, (återkommer till varför sen,) blivit bjuden på grötmiddag, mkt gott, kommit hem och klappat katten, och slutligen sett ytterligare ett avsnitt av Twin peaks.
Ett svårdefinierbart stycke tv-historia det där. Lite för psykedeliskt för mig, men jag tänker se klart på det så jag åtminstone får veta vem mördaren är, sen kan jag lägga det till handlingarna.

När alla andra lånefilmer är avklarade och vintern fortfarande är långt ifrån över hade jag tänkt ta itu med ytterligare ett projekt: Se så många som möjligt av de 1001 filmer jag måste se innan jag dör. I tävlingsanda upptäckte jag att mitt score so far ligger på 113 st, vilket är säkert 100 färre än jag är kapabel till, med tanke på att jag: valt bort fight club, slutade titta en halvtimme in i west side story, och valde fel pedro almodovar-film. (att återvända istället för tala med henne) Det får bli första prioritet, tillsammans med den sista på listan: million dollar baby.

Angående dom där skridskorna då tillslut. Min lediga morgondag gick upp i rök, så nu ska jag istället jobba 9-16.30 och börja dagen med att tillsammans med annelie åka skridskor med femåringarna. Kanske att kameran skulle få följa med då, inställd på filmläge :)

Ska försöka pressa ett avsnitt till, sen läsa lite i Emily av L. M. Montgomery. Lär behöva min sömn inför morgondagen... Vi hörs då ^^

Puckomorgon

Har filat och bitit bort nästan alla mina naglar, igen.. Första gången i mitt liv jag kunde låta bli en längre tid var första året efter gymnasiet, när jag jobbade. Hade inte tid att tänka på det liksom, dom blev för långa, jag filade ner dom. Sen kom sörängen, och lektionstristessen. Borta!
Vet inte vad jag har att skylla på i dagens läge, det var bara en parentes. En stor parentes.

Min distanslärare förnedrar just nu sitt uni-brow genom att retuchera bort det, och säga att det är alla studenters favoritögonblick, haha :) "titta på det, NÄRA"
Synd bara att jag är så flawless att jag inte kommer han nån användning av de här reparationsverktygen jag får undervisning om ^_~

Ytterligare en parentes.. Det jag skulle skriva om vad en informativ berättelse om min gårdags morgon, i senaste laget, då tyvärr blogg.se inte välkomnade mig igårkväll...

Skulle börja jobba klockan 9, inga problem där, jappjapp. Tänker lyxa till det lite och ge mig en och en halv timme vaken hemma. (Inser nu att många av er andra nog skulle tolka morgonlyx med att Inte gå upp tidigare än man måste...men jag är väl speciell) Ställer alarm, ett av mina förinställda sådana och tänker inte mer på det. Förräns jag vaknar nästa morgon. 8:30, bra. Eller? Nej, i min entusiasm har jag nu gett mig endast trettio minuter till påklädning, frukost och resa till arbete. Inte bra! Puckomorgonen avslutas när jag nöjt tänker att "det gick ju smort, ska bara cykla till jobbet" och jag inte förräns jag verkligen ser att cykeln inte står i stället, och jag minns vagt att den står hos agnes. Jag är inte bra på klockan, och jag är inte bra på logistik. Så är det. Däremot är jag bra på att skynda mig, så jag kom precis i tid. Som vanligt. Något annat finns väl inte... ^^

Brunch

Andra väckningen idag var ett sms från agnes med frukostinbjudan. mmmh..kom hit tyckte jag, men sen så ringde georg också, blev övertalad.

Amerikanska pannkakor med blåbär, lönnsirap och vaniljglass! till frukost! Go' vänner, vilka goa vänner jag har... Dessie var med på ett hörn, men agerade mest prydnad. Det är en sån pärla till vovve verkligen.. :)

Skulle bara sprida lite positiv anda. Gjort. tack, pusshej!

Personligt.

Nu tror jag äntligen att jag börjar få rätsida på mina känslor, eller snarare hans, eftersom mina alltid verkar bli en avspegling av dom.
Igår var första gången på jag vet inte hur länge som erik satt (nedlät sig att..) i soffan med mig i tre timmar ungefär. Räknar inte minuterna, men nästan. Då fick jag känslan från vår första höst igen, de nätter han sov hos mig i eksjö trots att han alltid kom försent till jobbet dagen efter, kvällarna han på grund av det istället åkte hem, och hur ledsen jag var över det. 

Så när han började bli rastlös kände jag hur oron kom tillbaka i magen. Kunde inte luta mig ner och slappna av, passa på, för han skulle snart gå. Blev återigen som jag var för tre år sen när han skulle åka, klängig, kravfylld och, antar jag, kär.

Har av en lycklig slump skaffat mig en reflex som gör att jag inte gillar dom som inte gillar mig tillbaka. Ingen obesvarad kärlek alltså. Med erik har jag kommit på att det funkar så att när jag tröttnade på att tjata och längta, för det måste man väl göra i längden, ja då slutade jag bry mig istället. Skyddade mig med likgiltighet för att slippa bli besviken, träffade vänner och familj när jag inte ville vara ensam, klarar mig rätt bra. Frågan är hur länge man ska leva så?

Mest skyller jag på nattjobbet, att vi är hemma omlott de veckor jag får jobb. Men ändå så blir jag bortprioriterad på helgerna, annat ska tas igen med spelande och surfande. Med andra ord tror jag att jag bestämmer mig för att vänta tills vi får tillbringa varje kväll tillsammans om vi vill. Blir det inte annorlunda då..ja då ska han få. Stryk.


Stream of consciousness

jag vet inte vad jag ska göra.. Varken just nu eller sen. Har två tvättar igång, en i maskinen och en i torkskåp. Saknar att kunna hänga ut den, eller att ha plats för mer än en maskin åt gången åtminstone.. Bråkar med Strumpan, eller ja, hon bråkar med mig i alla fall, men jag är inte på humör. Vad mer jag kan se fram emot ikväll är att få iordning i den garderoben som är min där det är oordning. Ser fram emot det. Vet precis var jag ska lägga tapetrullarna. Sen så sitter jag också och spanar på Lovefilm efter nästnästa leverans, vad det nu ska bli. Har lika dålig instinkt där som på youtube, kommer aldrig på vad jag vill hitta.. Tappar jag helt konceptet där ska jag i varje fall ha datorn igång om andan kommer på att titta på lite video från distanskursen. Dags för första inlämningen där. Vi är redan inne på tredje och fjärde på foto- och bildteknik-kursen. Skönt att det går med lite fart.
Sixten rev mig på magen i söndags - helt mitt eget fel. Det ömmar lite på en av revorna. Strumpan har väldigt vassa tänder och klor hon också har jag märkt, det är ju ingen som klipper dom när dom ändå är i skog och mark och ska klättra.
Adam bad mig skriva mer här, igen. Det är ändå skönt med den knuffen, "jag vill läsa". Utan den skulle jag inte få något kreativt gjort. Som matlagning ungefär :) Synd bara att erik aldrig säger "jag vill äta", det får jämt bli efter eget huvud.

Har lite att tänka på. Satt fem minuter och bara stirrade in på kläderna under tiden dom blöttes ner, i tankar. Det är faktiskt inte det att jag måste säga till, be om att saker ska få bli gjorda så ofta. Det är det att han inte bryr sig. Sånt kan inte jag framkalla. Han har det inte i sig, och jag står inte ut.

RSS 2.0