Dagen i ord

tänkte berätta vad jag har gjort idag, så ni inte lever i villfarelsen att jag inte gör så mycket så många dagar. 

Vaknade i eksjö och busade upp katten så hon blev alldeles konfys. Strax efter det tror jag hon insåg vem jag var och att hon faktiskt brukade bo med mig, så då följde hon efter och spann. Så trevligt så! Men aldrig roligt att lämna kissen, har svårt underliggande psykiska problem på grund av det tror jag :) 

Sade även farväl till mina föräldrar och åkte vidare till eriks familj. Lite öronbedövande musik på vägen piggade upp mig. Ute på landet blev det fika på en gång, och sedan en fantastisk ridtur i solskenet. Det växlades hästar mellan oss, men jag är tyvärr fortfarande tvungen att gå i koppel en del av tiden. Vi är inte att lita på, varken jag eller djuren! Vi red i alla fall långt så jag fick känna på att bli trött, men förhoppningsvis inte lika trött som jag brukade bli? Ledsen Klara, om jag slet mungiporna ur led på dig... 

Emma erbjöd mig storslaget att få pussla lite på hennes pussel, och det tackar man ju inte nej till ;) Fick faktiskt ihop ett par bitar, av ett såntdär tusenbitars wasgij-pussel (på framsidan ser du hur de ser ut som tittar på det du ska pussla - du vet) Sedan blev det dags för middag, och det var ju fantastiskt i sig. Gryta med älgkött, och pressad potatis om man så ville. Tror ingegerd uppfattade att jag gillade det, för jag fick resterna med mig hem... jippie! 

Lite vila på maten: Av någon anledning blev emma snäll, så snäll som det nu går, och masserade min stackars rygg. Sådan smärta är av godo, så jag ojade och iih-ade mig igenom behandlingen. Fick inget svar på om hon hade utbildning eller ej..men jag litar ändå till fullo på att hon faktiskt visste vad hon talade om. Knutor och spänningar fanns det gott om! 

Det blev efterrätt.. äppelkaka - mumsigt! 
Därefter skulle familjen göra sitt sista riktiga handtag för dagen: flytta fåren inomhus och öronmärka dom! Jag fick ta ansvaret för Fly och ena sidan vägen, medan emma stod i en vinkel och vaktade vägen ner mot grannen. Döm om min förvåning när vi gjorde helt rätt, Fly och jag! Så glad att kunan hjälpa till utan att behöva låta någon annan sopa upp efter mina misstag.. Naturligtvis hade jag en naturbegåvning vid min sida, så det kändes lyxigt ^^ 

Hann se ett piercat fåröra innan det var dags för erik och mig att åka hem till borås igen. Det hjälps liksom inte att jag har eventuella planer att åka till småland redan nästa helg igen.

Ensam mamma söker

undrar om kommentatorsrösten i Ensam mamma söker håller på att
spricka av lycka eller
kräkas av vämjelse av alla

plattityder, fördomar och äckelsöta saker hon säger.

den där hösten igen...

på veckorna handlar det lite för mycket om att försöka överleva

på helgerna om att passa på

Balans efterfrågas

det moderna samhället

Skulle slå på stort eftersom jag hade fyra dagar ledigt med att till exempel hälsa på någon. 

Har istället fått lära mig den stora konsten att göra--absolut ingenting. Och att faktiskt vara helt okej med det. Visst, jag har slängt in några omgångar wordfeud, och varit mer effektiv med mitt fotoalbum än jag varit på åratal. Men i det stora hela har jag inte multitaskat mer än att jag andats och tittat samtidigt. 

Också en bedrift.

Kristineberg, Borås

har idag slutligen gett mig ut på området vi bor för att utröna hur det ser ut och om man kan gå bra kvällspromenader där. 

Möts av en femåring som kissar på en vägg. 

Japp. jag bor i ett ghetto.

blogghora

eftersom jag nyss kollade min statistik över bloggbesökare och ser att jag kommit ända upp till 18 unika besökare och 44 sidvisningar så måste jag ju försöka behålla något av den boosten.

Sen... att skriva något intressant är ju en HELT annan historia ;D 

klockan är 22:22. Snart är det den 11 november kl 11:11. Det ser jag fram emot. Undrar vad jag ska göra då? 

Idag har jag för övrigt briljerat i köket. Har precis lagt i fisken i ugnspannan och öst över delade tomater och creme fraîche när jag inser att jag brukar tillreda den här rätten i stekpannan. Istället för att bryta ihop och antingen hälla över det i stekpannan eller hälla ut det så fortsätter jag krydda och får mig till livs veckans bästa middag! Kaching! 

tankar nära inpå sängkanten

sex timmar senare har jag valt ut, redigerat och laddat upp ungefär 130 bilder som ska framkallas. Orken och inspirationen att fortsätta med mina fotoalbum har återvänt, så nu måste jag verkligen passa på! 

Upptäckte efter lite funderingar att i alla fall Akademibokhandeln fortfarande har fotoblad i rätt storlek. Och här levde jag i villfarelsen att det skulle vara smidigare att beställa... 

På tal om det! Jag har bestämt mig för att köpa del 12 i sagan om landet Deverry på engelska istället för att vänta på att någon ska få för sig att sälja sitt svenska ex på tradera eller bokbörsen. Till överpris kan jag tillägga. Det är visserligen ett drygt år sedan jag på riktigt fick inse att jag aldrig skulle få den kompletta serien på 15 delar i samma utgåva, eftersom de tre sista delarna helt sonika inte skulle översättas. Frågan nu är om jag ska välja del 12 i samma utförande som de sista, i pocket. Eller om jag ska köpa den inbundet (slipper fula ränder på utsidan) men i helt annan utsida, dessutom en centimeter högre (ja jag har mätt). Priset skiljer naturligtvis, men är inte avgörande.

Åter till fotobeställningen. Har hunnit fram till juni 2010 nu, vilket är ett stort framsteg. Man får var tacksam att jag inte alltid har tagit eller kommer att ta lika mycket kort som jag gjorde 07-08. Ja jisses. Någon gång kommer man väl ikapp? Och vilken tomhetskänsla det kommer vara då...

enkät

reportern: Varför har du inte hjälm på dig när du cyklar?

jag: av vana och ohejdad dumhet

RSS 2.0