juwlen -09

22 dec: lite stressad. städar lägenheten.
23: hämtar julgranarna (dumt men vi tog 2) i mållebo. rimmar och packar klappar.

24:
9:30 går själv till ågatan för att göra köttbullar, något jag frivilligt erbjudit mig att göra. Ingen vaken när jag kommer, får ringa på och väcka mamma.
11:00 klar med bullarna, hittills är bara mamma och pappa vakna där hemma.
14:30 jullunch
15:00 börjar spela in kalle anka
16:15 tittar på kalle anka
17:30 delar ut julklapparna
19:00 spelar in karl-bertil jonssons julafton
20:00 tittar på karl-bertil jonssons julafton, när alla juklappar blivit utdelade
kvällen: tittar på någon "sagan om.." som går på sexan, spelar majas julklapp qube. 
00:30 går hem

25:
11:15 erik ringer och frågar sin mamma när vi ska vara i nässjö. när han lagt på minns han inte vad hon sa, men gissar på 11:30 eller 12:30. Blir lite irriterad :)
12:40 anländer till ingsbergsgatan och eriks moster med man. äter nästan på en gång, en jättegod älggryta.
dagen: delar ut lite julklappar familjerna emellan, och till eriks mormor, som även fyller år idag.
e.m-kväll: åker och lämnar claes på stationen, och sen ut till landet. Hjälper emma i stallet, härligt med lite kroppsarbetet =) Föräldrarna kommer och maten plockas fram. Julbord med det bästa på. Sätter oss i vardagsrummet och ger varandra ytterligare lite julklappar, erik och jag får det vi gett varandra. (I mitt fall; en mixer och en bok om smoothies :D) Spelar spelet jag fått, qube.
01:00 kommer hem efter en jättebra dag. Mätt, nöjd och glad över allt jag gett.

Tack för denna helgen alla :)

why o why

jag ska vara ohyfsad och helt ignorera det faktum att jag inte har vardagsuppdaterat här på väldigt länge, och istället reflektera över en sak jag såg på tv tidigare idag.

the doctors, som går på fyran, hade nån slags återblicksprogram och jag såg när en kvinna berättade om hur hon hela livet blivit retad för sin näsa, inte ville gå utomhus eller vara med på kort. Hon blev inbjuden till studion och så säger dr snygg att; du skulle ju komma hit för att träffa dr plastikkirurg.....

Då trodde jag han skulle säga: ..men istället har vi gett dig tid hos en jättebra psykolog, för den ångesten du har över din näsa betyder inte att det är något fel på den.

Normalt, eller hur? Det hade väl varit jättesnällt om dom låtit henne bli lycklig så. Men nejdå
 
...men istället har du kommit hit för att vi ska GE DIG EN EXTREM MAKEOVER!

Så inte nog med att dom opererar om hennes stackars näsa, nej denna medelålders kvinna får också tandblekning, bröstlyft, fettsugning i mage o haka, hakimplantat, ansiktslyftning och dom tar brosk från örat att ha till näsan. Det är ett under att hon ens kände igen sig själv efteråt, speciellt som dom gjorde allt på en gång. Jag gillar inte usa-

de åtta timmarna...

Man kan säga att jag är något av en expert på att haka upp mig på - i stort sett - meningslösa tider och siffror för olika borden. Åtta timmars sömn, tre mål om dagen, femminutersduschar, 15 minuters vardagsmortion varje dag, 50 000 timmar brinntid för våra nya LED-lampor.

Jag går upp en timme innan jag ska iväg (en timme och tio minuter för att ge mig själv en överraskande treat nästa morgon). Ett vita huset-avsnitt är 40 minuter, fem minuter mindre de flesta entimmesprogram med två reklampauser. Är jag riktig diciplinerad bör jag hinna nåt av dessa varje arbetsmorgon.

Just nu väntar jag på att klockan ska bli tolv för då ska jag sova till klockan åtta imorgon, ge mig själv hela en och en halv timmes morgon innan jag ska vara på jobbet.
Det är semi-medvetet, jag ser att jag har tid att vara uppe. Men vore jag trött skulle det förhoppningsvis slå högre ^^

Just nu har jag det ändå rätt bra. Redigerade foton för att jag ville, inte kände mig tvungen. Har laddat för ett avsnitt av något på tvn om jag känner för det, annars ligger en bok på nattduksbordet. Fick in första inlämningsuppgiften idag och trots att det blev fel stolek uppladdad så dom kanske blir sura på mig så känns det väldigt bra :) Julklapparna börjar komma på plats och jag tycker jag är duktig :)


Dagens duktiga

jag har insett att det inte ens behöver vara hans föräldrar som måste vara inbjudna, det räcker med vilken form av gäster som helst för att erik ska börja städa och fixa ;) Ikväll kommer madde och nina hit på lite enkel underhållning med idolfinal, invigning av min glögg-gryta och kanske nybakt ^^

Han har alltså skurat golvet lite lätt och sitter just nu och rensar det oerhört äckliga avloppet, medan jag har gjort en lussebulledeg som står på första jäsningen.. Good for us!

Köpte en hyacint på torget förut. något att längta efter =)


Ppk

Har precis kommit hem från jobbet där det har varit juligt idag. Jag skulle hoppa in för ett läkarbesök, så jag började klockan nio i morse. Det var bara att ta i med hårdhandskarna på en gång: gå och tvätta händerna för nu ska vi göra pepparkakor. Ville inte förstöra deras entusiasm så jag sa inte ens åt dom att städa först..
Det var uppdelat så jag hade fem barn inne och resten var ute och väntade på sin tur. Min tur var att jag fick vara inne och dega hela förmiddagen =)
Mamma sa igår att barn brukar kavla ut degen, trycka dit en enda form i mitten och sen börja om igen. Det förekom hos oss också.. men de flesta var ändå mycket mer flexibla än så och jag är jättenöjd med resultatet!

Bakade pepparkakor med mamma igårkväll också. För första gången vad jag vet var pappa också med på ett hörn, men han har lite problem med sin prestationsångest så det tog lite längre tid för honom att komma igång... ;) Jag är mer för fritt skapande i dessa tider, det blev hästar med ryttare, en kör av gummor, en stor gris med en antigris (som pappa sa) i magen, och massa hästar med eller utan ben och flygande man :) Ingen kamera med, hoppas jag hinner fota lite innan nån äter upp dom :)

Så förutom allt som känns bra nu blir jag tvungen att inse att jag inte har mer jobb i veckan.. :/ Det kommer bli en deppig 25e januari som det ser ut nu. Önskar mig pengar till min födelsedag så jag har råd att betala hyran ^^ Ska ge mig av till soffan och mina amirugumi-projekt, hade bra så länge!

No shit sherlock

Sa jag det förresten att vi blev färdiga med laborationerna och allt sånt igår? det var väldigt mysigt ;) Den sjunde och sista i ordningen blev troligtvis den minst seriösa, men jag tror att trots att vi valde att inte vänta till en annan dag och göra bättre så lärde jag min något. Insikten att det är väldigt sällan man lyckas på första försöket kan bespara mig många aggressioner i livet ;) Hade det varit upp till mig hade jag gärna gjort om och fullföljt läxan till det yttersta, men när det gäller samarbetet så inser jag att lagom är bäst. Jag önskar bara att min ambitionsnivå sträckte sig lika högt när det gällde individuella mål och motsättningar.

Sitter nu hemma och tar det lugnt. Har precis ätit upp en clementin, minns att jag stoppade de två första klyftorna i munnen, sen sa det schwooop och allt var slut. Slängde skalet på golvet, strumpan är rädd för dom. Lukten tror jag. Hon välte ner den som en rolig leksaksboll precis nyss och det var därför jag åt upp den. Också en anledning att äta frukt..

Glögg- och pepparkaks-myskalas på fredag kväll, nån som är sugen på att komma?? du är välkommen =)Jo förresten, en parentes. Hur får man snabbast erik att hänga upp konst på väggarna? Bjud hit hans föräldrar.
tavlan har stått lutad mot väggen i säkert tre månader, men i lördags kom den upp innan jag hann blinka. Typiskt. Jag kommer aldrig ha den makten över någon...


Snor & marknad

Ååååh jisses.. Sådär lagom pigg är jag nu, men det har varit en sån vecka också... Är inte helt frisk, men varför ska det hindra att man gör allt som var tänkt? Har varit noga med att ha lite papper med på stan ifall jag behövt snyta mig, bra tänkt ^^

I fredags var vi hos eriks chäf, han bjöd på julbord på ett värdshus i sommen, och vi var på för- och efterfest i hans o sambons jättejättefina lägenhet i tranås. Var inte vidare delaktig i något samtal, men lyssnade med stort intresse på allt som sas som inte hade med timmer att göra iaf ;) tusen fylle- och practical jokeshistorier fanns på lager och det gjorde helt klart kvällen värd :)

Julmarknad idag och igår, båda dagarna naturligtvis. Rekar utbudet på lördagen och handlar på söndagen ;) I år blev det 4 nyttiga saker för 10kr/st, en ring i brons, tre surdegslimpor (nyttiga och extremt tunga faktiskt), sju strumpor i samköp med erika och fudge.. I samförstånd med erik inhandlades också karameller i fina glasburkar och en strut i lackat järn att hänga ute och ha t.ex talgbollar i.
Svärföräldrarna var här igår och vi var ute några timmar, med undantag för när dom gick visning på aschanska gården - då låg jag hemma o vilade och läste tidningen. (Hade kvällen innan blivit uppringd och tillfrågad att hoppa in för en pianospelare som blivit sjuk, men det kändes bara inte aktuellt...) Vi åt varmkorv och lasse o jag tog varsin portion av husarernas ärtsoppa också, det var gutt!
Erik och jag bjöd sedan på middag på Sunrise, jag var snäll och fick med mamma och olle också. Hade jag vetat vad notan skulle hamna på kanske jag hade valt annorlunda.. ;)

Ska väl inte dröja kvar vid berättelser om mitt hälsotillstånd, för det är väl ingen som bryr sig. Jag väljer att tro att det är eran förlust, så så kan det vara.... Ska bara säga att jag förutom förkylning nu har ont i armbågen av att ha suttit vid datorn och sovit och legat i soffan för mycket.

...du vet du vill kolla...

har på paradise hotel i bakgrunden, vilket fantastiskt program - så lätt att ignorera eftersom inget viktigt eller nyttigt sägs någonsin :D

Har lite ont i halsen, måste varit för lättklädd under fotosessionen igår (haha, det kunde varit väldigt lättklätt, om det inte varit så att vi var ute, inte nakna:P) och sen promenad med agnes på det... Hade ju förresten helt glömt bort att jag hade tid på blodgivningen, kom på det en kvart innan det var dags, mitt ute i skogen o ingen legitimation med så man kunde tagit det på vägen bara.. Men det gick finfint, kom lite sent utan problem och fick mina första premier: två muggar som jag är helt kär i  =)

Är precis hemkommen från andra speltillfället på aschanska. Jag säger då det.. Man ska inte bli för säker, bara för att man klarat det en gång ;) I tisdags hade jag ju dessutom  suttit vid pianot flera gånger dagarna innan, idag hade jag knappt rört det sen förra gången :P
Sammanfattningsvis spelade jag fel för mycket, men tröstar mig med att publiken var äldre och inte hör så bra.. Min gamla syslöjdslärare från norrtull, samt mormor till några barn jag jobbat med, var den jag hade mest kontakt med, och hon skulle väl aldrig säga nåt illa om mig till mig  ;) fick några hundra för besväret och ska minsann lägga dom på mina nära och käras julklappar. är du nära och kär och har varit snäll i år? mejla mig

Nu är det bara en jobbig kvar sak denna veckan: julbord med eriks kollegor med respektive. Det är erik, jag och fyra till ^^ och erik sa nyss att han är nervös över att jag kommer säga något dumt, eftersom jag inte är lika noggrann med att säga absolut sanning och hålla på privatlivet, för att vara rolig liksom ;) Som tur var berättade han nu i god tid att hans nuvarande chef inte är medveten om att erik tänkte flytta och säga upp sig nästa sommar. Så det ska jag inte prata om. Får gärna nämna att jag ska plugga o så, men inget annat. Det blir en utmaning!

Sådär. liten uppdatering där. julmarknad i helgen, årets höjdpunkt och det tar jag en annan gång. pusshej!!

adventet

Man behöver två arbetslösa dagar efter helgen för att återhämta sig så pass att man städar och gör fint hemma för att man är så uttråkad...

erik satte upp juliga gardiner i söndags och plockade fram det lilla som fanns av "advents"dekorationer. Vi har allvarlig brist på ljusstakar och ljusslingor med varmt ljus. Nu har jag gjort klart resten av det som kan göras, julstjärna uppe i fönstret här i datorrummet =)


Extraknäck.

Bara lite kort nu då... Ska se på bonde söker fru med erik nu. Lite lätt ångest eftersom jag inte jobbat på två dar, och inte har något på g heller de här två veckorna.. Däremot ska jag iväg och tjäna lite pengar till julklappskassan ikväll..!
Är anställd som pianist, för att spela för eksjös historiska sällskap Laurenti gårdar (tror jag) på deras privata julvisningar av aschanska gården, ikväll och på torsdag. Det är inte första gången jag spelar på aschanska, men det är lite mer seriöst nu känns det som, eftersom dom också bett mig att spela även efter visningen då dom ska sittta och dricka kaffe och prata. lite soaré sådär. Har jag aldrig gjort så det är nervöst. Men min allmäna nivå av nervositet är mycket lägre än den varit tidigare, så det är bra ^^

RSS 2.0