händer:

Idag, alldeles lagom en dag innan det är för sent, tackade jag ja till de två första kurserna jag blev antagen till. Anledningen att det har dröjt så länge är många, till viss del har jag bara glömt bort att tiden går. Sen skulle jag ju faktiskt bestämma mig som kommit in på lärarprogrammet och allt. Känns som man inte bara tackar nej till en sån sak utan att ha tänkt efter. När jag satt och funderade så insåg jag att det inte vore helt fel att få gå i skolan ett tag. Nej, jag menar inte så. Det vore inte helt fel att studera sig till ett yrke. Helt enkelt.

Planen är att jobba, läsa fotokurs 1 på distans utan att klanta till det, och att tillsammans med nina och kanske erika läsa fotokurs 2 i jönköping: måndagar 17:00-20:45.

Förskollärare kan jag bli nästa år. Då med ännu mer yrkeserfarenhet. Det vore inte så dumt va?

vad hände sen...?

1 HJ-12389
 • Digital bildbehandling
 • 7,5hp, Ingen undervisning, Kvartsfart (25%)
 • Internetbaserad distansunderv
 • Fristående kurs
 • Högskolan i Jönköping , Ortsoberoende
 • HT 2009
2 HJ-13075
 • Foto- och bildteknik
 • 7,5hp, Kvällstid, Kvartsfart (25%)
 • Normal undervisning
 • Fristående kurs
 • Högskolan i Jönköping , Jönköping
 • HT 2009
3 HJ-52214
 • LärarutbildningFörskola/förskoleklass
 • 210hp, Dagtid, Helfart (100%)
 • Normal undervisning
 • Utbildningsprogram
 • Högskolan i Jönköping , Jönköping
 • HT 2009
4 HJ-12467
 • Fotografi - Visuell kommunikation
 • 7,5hp, Ingen undervisning, Kvartsfart (25%)
 • Internetbaserad distansunderv
 • Fristående kurs
 • Högskolan i Jönköping , Ortsoberoende
 • HT 2009
5 HJ-13067
 • Bildhantering och layout 1
 • 7,5hp, Kvällstid, Halvfart (50%)
 • Normal undervisning
 • Fristående kurs
 • Högskolan i Jönköping , Jönköping
 • HT 2009

mejl till campingen

Jag tyckte det var alldeles för gulligt för att vara sant, men jag svarade och tog det på fullaste allvar ändå :)

Hej på er.
Er der många müg i disse dagar ?
Vi ha hört at der er jette många müg i Sverige för tiden.

Hur sött är inte den stavningen på ordet mygg? :D ska nog börja skriva så själv :)
mitt svar:

Hej!
Jag har bara fått ett myggbett i sommar, men jag har inte heller campat.
Ska vidarebefodra frågan till någon som är utomhus mer än vad jag är :)
Funderar ni på att komma till sverige? Eller har ni bokat plats på
campingen, och i så fall när? Är det bråttom med svaret?
Med venlig hilsen
Lova, Movänta camping

tillägg

idag ska jag även försöka få bilen tvättad.
det kommer vara ett vitt tunt linne och så varmt att jag bara måste svalka mig genom att hälla hink efter hink av vatten över mig själv. maybe not.
Önska mig lycka till, jag vet inte om jag vet hur man gör ;)

Dagens lista

plocka iordning lägenheten    √
diska      √
damma     √
göra pannkakor (och fläskpannkaka)
vaxa benen
skruva reg.skylt
betala räkningar
handla:
    - ägg             - lingonsylt
    - mjölk          - bröd
    - bacon         - ketchup
städa spis & ugn      √
ta på nya linser
hämta kjolar på ågatan


är det typiskt mig att göra de tråkiga vanliga sakerna först? är det för att jag inte kan tänka när det inte är städat omkring mig? kommer jag ens göra de andra sakerna på listan eller är det inte min grej att testa nya saker? ^ ^


Alldeles för privat?

Hormonella känslostörningar, jag känner mig helt förvirrad just nu. Det är rätt häftigt, har tappat kontrollen över både känslor och tankar. undrar hur länge det håller i sig innan mitt överjag tar över och gör slut på endorfinutsöndringen :)

soundtrack:
say say say (waiting 4 you) - hi tack
from paris to berlin (you left me longing for you) - infernal

Tema? ^ ^

Orm!

Dramah! Idag har varit en sån dag. Fullt av utropstecken. Men ändå, från början...

En campinggäst kommer in till mig vid receptionen när jag varit på jobbet en dryg halvtimme, kanske halv fyra då. Han berättar att han har sett en orm utanför, jag följer med om tittar lite på busken han tror den ligger i. Runt hörnet, ungefär vid herrarnas toalett. Jaha, vad göra? Frågar Mirek i resturangen och erik på msn, låt den vara känns som ett bra alternativ.

Lite senare, en tysk man ska bara in o lämna båtnyckeln, när han stannar till i dörren och säger "there is a snake in here!" Ookej tänker jag, hur typiskt får det bli? Hinner inte få syn på något själv, men att bara höra det prassla och något som hasar fram på golvet på andra sidan disken känns som bevis nog. Hämtar en kvast och sen en kratta från vårt kök/förråd och önskar att gabi varit här med städvagnen så jag haft ett större urval. Den snälla tyska mannen tar emot kvasten jag räcker honom och tillsammans börjar vi undersöka den del av rummet där ormen måste vara. Plötsligt önskar jag intensivt att kristina aldrig skulle ha satt upp draperierna som täcker hela väggen med skåp, klart ormen ligger där och lurar, klar att dyka fram..! Det blir stoor ommöblering, allt ska väck, i den mån vi vågar.. Jag har ringt till nina och bett henne skicka christoffer och jag skiter i hur det ser ut för min feminism och min självständighet, tanken på en orm i min domän gör mig svettig och får pulsen att rusa. Han dyker upp, lite skakig själv, men tar kommandot, och befriar min trevliga tyska kompis från kvasten. Vi tror vi har sett ett hål i väggen där den kunnat ta sig, det visar sig vara en metallplatta som speglade oss ett spratt :P Gemensam ormjakt - utan resultat. Den kan ju inte ha krypit bakom dokumentskåpet, en smal springa på nån centimeter. Nä, frågan är bara varför tysken ljög och varför jag inbillade mig att jag hörde den...

Gabi kommer tillbaka från sin städrunda, och jag återberättar historien med antiklimax och allt, visar var vi tror den gått in. Och då ser jag den, en liten ögla som vågat sig fram men ångrat sig. Svart och smal, det trodde jag faktiskt inte. Men lugnad av att det måste vara en snok ringer jag till nina för att bekräfta att jag inte blivit galen :p dom bestämmer sig för att båda komma hit, trots att jag förlikat mig med att ha en kompis bakom skåpen ikväll...

När de kommer är det tusen gäster i kö, och jag vet inte riktigt hur det går till, borta blir den tillslut. Christoffer lämnar mig med beskedet att det nog ändå var en huggorm, och väldig tur att dom kom dit o fick bort den. Blir om möjligt mer nervös nu när jag vet att det kunde gått illa. Så slutar ändå orm-historian, förhoppningsvis. Kommer någon hit igen får vi hoppas att jag blir arg istället o tar hand om den själv. Jäkla ormar att förstöra min dag ;)

And that's the way the cookie crumbles


fenomenet förseningar

Nu börjar så denna min cirka 12e arbetsdag, och det verkar som vanan som härstammar enbart från mina förvärvsarbetande mornar håller i sig. Jag kan ärligt säga att jag inte kom försent mer än tre gånger under skolan, förutom de gångerna det skedde med flit då...
De senaste åren däremot, ingen som helst respekt för den tiden det tar att faktiskt ta sig någonstans... På ett sätt är det ju skönt att få liksom slappna av kring tidspassandet för första gången sen man lärde sig klockan, men när det inte ens går att försöka komma i tid så slår det mina lugna och fina morgonritualer :) idag var ett perfekt exempel: gå upp när klockan ringer, ta med kläderna till soffan, slå på tvn o klä på sig när man hittat ett avsnitt av unga mödrar att titta på. Chilla, sätta på vattenkokaren, skära bröd o plocka in allt pålägg till vardagsrummet. Teet klart, göra mackor o se på tv, byta till mordkommissionen, önska man kunde se klart avsnittet, plocka in frukosten. väcka erik, borsta tänder o göra sig iordning (2 sek ca) Inse att man nog inte kommer i tid, chilla lite till, säga hejdå och åka :)

Btw, prick åtta var jag nog ändå här, lämnde bilklockan 07:59 ^_^

RSS 2.0