Massa varmt

Sitter och chillar på jobbet för tillfället. Det händer inte så mycket här, och det är så bra så :) Nu när solen skiner känner man sig inte så ensam ändå.
Idag är det mitt fjärde arbetspass som ordinarie, och *ta  i trä* det känns ganska bra faktiskt..! Kanske var så förra sommaren att det var ungefär såhär lång tid det tog att komma in i rutinerna på posten också. En bra sak att hålla i minnet, man tror ju aldrig att det ska bli bättre när det börjar så dåligt.. Visserligen har det visat sig att jag definitivt inte är en stjärna på att räkna dagsavslut, men jag skyller gärna på medarbetare och balansen mellan kort och kontanter, tror starkt på att det aldrig stämmer för någon, de bara låtsas :)

Både mina händer och tangentbordet har lite svårt för denhär värmen, knapparna kärvar och fingrarna med, av svett :P
Återkommer vid annat tillfälle, förslagsvis imorgon förmiddag. Pusshej

Dagens rätt.

lunch m adam nu...
sola/bada sen? maybe.
minigolf senare? Pepp!

two 362?

Idag körde jag till vaggeryd och hem igen. Erik bestämde sig tillslut för att han ville behöva en ny bil, och idag skulle han och jag då åka och hämta den :) En blå golf, jättefin!
Så jag skulle hitta bättre hem fick jag alltså köra på ditvägen med, många mil att stoppa i erfarenhetsbanken idag ^^ Allt gick jättebra, tro det eller ej, och nu är volvon lite lagad också. Kommer passa fint för min skytteltrafik eksjö-hult i sommar, sen får vi se :)
När vi ändå var i nässjö handlade jag massamassa fotogrejer på åhléns, och stadens bästa pommes på "steakhouse"

Ikväll är det morden i midsommer, och jag känner hur det blivit en väldigt positiv och vardaglig stämning i detta inlägg - usch!!!

Tillochmed vädret på min sida

Det var sålunda en lördag och jag hade sedan länge bestämt mig för att det var dags att åka ut och hälsa på eriks familj. En välbehövlig dos av natur, hederligt arbete och tillåtelse från min sida att känna sig lite lätt efterbliven när de sätter igång med sina korsreferenser av gamla grannar, bilmodeller och nya lokala(lokala!!) händelser till middag.

Aldrig att det blir som jag sett framför mig, de verkar alla ta mina höga förväntningar med ro, om det ens märks att jag har sådana... Nu upptäckte jag att åtminstone vädret var på min sida :) Kallt och trist hade det varit när vi åkte från eksjö, men påväg till mållebo misstänkte jag att sprickan i molnen var vår :)

Nu är det såhär att jag har önskat och trott att jag skulle bli en jättebra hästtjej ;) Inte ens stallsysslorna kan ta ner mig helt på jorden. Tack vare emma får jag också testa på sånt som man egentligen inte ska våga ;) Hon frågade mig nu om jag ville ut och rida lite. Självklart, sa jag. Barbacka, hjälmen och manen är mina, grimskaftet är emmas. Tog en tur på vägen nermot dammen, sen fortsatte vi in i skogen. Upp och ner, förbi platser jag så väl kände igen men bara kunde namnge som; "där var det is i vintras" eller "där är stubben jag hoppade upp på hästen ifrån i vintras" eller "där är det där jättefint placerade huset". Svårt att säga emot då! :)

Men vet ni vad jag fick göra? Eventuellt tullade jag på något av mina nio liv när Klara satte av i galopp, men det var så vansinnigt häftigt och kort och inte alls så svårt som det skulle behövt vara för att jag skulle ens överväga att sluta, haha. Så satans fint alltså :)

Idag mår jag ännu mer som jag förtjänar, ska stretcha efteråt, nästa gång.. Skulle bara säga det om hästen egentligen. Håll till godo ^^


Vår förtidiga hemgång

Det var så konstigt, en kväll som jag spetsat in mig på och försakat annat för slutade..abrupt helt enkelt. Midsommaren var alltså främst koncentrerad på grillfesten hos johanna och rickard, och det var svårt att se det misslyckas. Visst var erik och jag inte alldeles överens om dessa eviga detaljer - var, när, varför - men när klockslaget fem tillsist var bestämt så var vi också på plats..! Dessvärre var ingen annan det. Vi var de enda som frågat johanna om tiden; alla andra hade agnes som kontaktperson och hon hade sagt klockan sex till dom ^^

Det rättfärdigar vår förtidiga hemgång med en dryg timme i alla fall.

Jag kände ohumöret smyga sig på och insåg att inget skulle bli bättre av att jag var där, allraminst jag själv. Synd. Erik och jag åkte hem igen i ogjort ärende. Nu ska ni inte bli alltför ledsna, väl hemma kände sig erik lite hungrig i alla fall, så vi satt på vår balkong och grillade dedär kycklingspetten, och de förkokade potatisarna. Jag åt mest marshmallows..igen. Det var väldigt mysigt faktiskt, regnet föll, men inte en enda droppe på oss. Det kändes okej att få längta hem...

Faktiskt!, förresten så vaknade jag ett par gånger under natten och mådde hemskt illa. Vet inte varför. Den måste ha slagit hårt, den lilla absolut-nubben jag tagit till familjelunchen. Nykterhetslöfte, hög ämnesomsättning, kul utan alkohol - är det rätt diagnos för mig? Försöker skita i vilket, men om det nu var så att det var största förstöraren av min kväll så är det ju uppenbarligen inte för mig. Kan någon påminna mig om en enda kväll där jag haft det bättre för att jag druckit? Jag vet inte..

Uppenbarligen kan jag verkligen vara eller umgås med utbytesstudenter, att döma av vad jag hört och sett? Det tänkte jag också på igår. På hur baksmällan kommer mitt i natten, hur tröttheten anlände vid 19, och att jag blev yr så fort jag druckit. Allt gick för snabbt bara. Och nu har jag bearbetat det och ska vidare med annat nu, viktigare :)

den jag vill ha!

att det ska vara så svårt! jag vill ju skriva, jag kan ju och händer det inget att skriva om så är det säkert jättenyttigt att bara plocka nåt och ändå lyckas göra det intressant..

dagens tema är känslan man får av att ha gjort sitt dagsverke lite bättre än man trodde, kanske rent av bättre än andra ^^ Igår var det midsommarfest på jobbet. Max och jag följde med mamma dit, vi är ju inte i närheten anställda eller förväntade att vara där, men det kändes som en bra grej att göra - speciellt som allt vi känner till kommer att vara borta nästa vecka. (Flytt och nedläggning, ni lokala vet)
Änyways, det var tjo och tjim, dans och grillning. Mängden människor överväldigade mig och hörnet kändes som en bra plats att stå på. Det var mitt på en gräsmatta visserligen, men ett mentalt hörn.. Hur som helst så satt vi fröknar på en bänk och åt vårt medhavda när plötsligt prisceremonin bröt ut. Avtackningen från föräldrar och barn till lärare skulle bli ovanligt känslosam och jag bad mamma sluta äta chokladkakan så hon inte skulle ha något i munnen vid dagens höjdpunkt.
Hundra procent förvåning senare sitter jag och Max där och har fått första blommorna. "Först av allt skulle vi vilja tacka de fantastiska vikarierna Lova och Max som ställer upp för oss och våra barn" Tre rosa rosor - tack så mycket!!! Har aldrig blivit tackad så fint för något jag så gärna gjort, inför ett 60tal föräldrar, nästan lika många barn och sju personer jag får kalla kollegor. Sweet!

Kakan blir bara bättre, jag åt den igår och i morse kom den tillbaka. Nina skickar ett sms där hon apropå inget ber mig avsluta det jag påbörjat. Förra årets folder om Movänta hade hunnit bli väldigt inaktuell och när jag på mitt sista tränings-arbetspass med Nina började prata med henne och Irene om att jag gått i skolan och lärt mig precis det där och gärna gör en ny under jobbets dötid så tog de mig bokstavligt. Det gjorde visserligen jag också och några timmar senare har jag ett litet utkast :)
Kort sagt!!! Förlåt för min långrandighet. Imorse skrev Nina i ett sms att jag skulle få campinglön för att färdigställa foldern så snabbt som möjligt hemifrån. Hur coolt är inte det?! Eventuellt behövs nya foton, dom får jag också ta :D

Sista kakbiten kom nyss från adam; uppdatera oftare!
Nu gör jag det, och jag skriver bra, jag skriver snabbt och jag skriver för dig. 

en såndär utomhusperson

alldeles strax bör riset vara färdigt, innan dess ska jag steka en bit fisk och tärna tomaten. det är full fantasi vad gäller matlagningen, skönt att jag inte är kräsen :)

igår handlade det också mest om mat, och om vädret som var för fint för att slösas bort på något vanligt. agnes och jag var ute och gick, tiden också. Ska vi grilla? sa vi, och ja, det skulle vi :) erik var på, och det var georg också. Gjorde en snabbvisit i hans nyinflyttade lägenhet och tog oss i splittrad trupp till hemköp och inhandlade grillgrejer. Borgmästarängen blev vårt mål. Marshmallows smälte över öppen eld, glöden förfärdigade köttet och det blev en sjujäkla måltid som sent ska glömmas, mest för att inramningen var så perfekt.. En promenad till sjökanten efter maten - lite tu man hand - och sedan hem igen. Fy va fint =)

utomhuspersonen i fråga är jag, det är bra

RSS 2.0