kvalborg (lånat från uppsala)

nu förstår jag hur folk kan älska sina jobb, eller i alla fall prioritera det framför en kvalitativ fritid. Själv slutade jag för denna veckan för fyra timmar sen. Redan är jag hispig och stressad över att jag måste fatta besluten rörande min helg själv. Inga arbetstider och vila därefter utan självständigt tänkande och agerande i 60 timmar framöver. Inga fasta mat- och sovtider, varken där eller härhemma. Klarar jag av det? Hjärnan står still. Jag kan inte komma på något att göra annat än att vänta på att klockan blir 07.00 måndag morgon. 

Hotellet ikväll då verkar det som. Jag vill inte vara vuxen, jag vill vara i sjöängen och titta på hästarna...

önskar jag kunde både äta katten och ha henne kvar

som det ser ut nu så driver hon antingen mig eller erik till vansinne med ett konstant jamande. det enda som avbryter det är mat, odelad uppmärksamhet eller sömn. Jag får absolut skylla mig själv som har visat både henne och syster det ljuva livet på landet. Det börjar bli så pass mycket sommar att det är dags för semester för oss alla...
antm

fjorton säsonger, med två, tre eller fyra repriser av de elva första. Nu har jag äntligen tröttnat på och börjat avsky tyra banks och america's next top model. vilken jävla attityd att racka ner på tjejers personligheter och vara så säker på sin egen smak att man inte erkänner att något annat kan vara bra. 
en sak till, i senaste säsongen har dom fått nöja sig med missfoster som har fräckheten att vara under 1,70m långa. Därför ska de tydligen plågas genom att vid varje panel få uppges sin längd, och stå där i flipflops när alla i tidigare säsonger har sluppit nån sån klädkod. 

Ska bara se färdigt på säsongen..sen lägger jag ner, och blir vuxen feminist på riktigt 


1, 2, 3, 4, 5

då var denna dagen till ända.

för första gången på länge har jag längtat tills det gått tillräckligt lång tid från förra publiceringen, så jag kunnat skriva något igen. Har inte för avsikt att skämma bort och uppdatera flera gånger om dagen.. ^^

sen spelade det mindre roll att jag inte hade något att säga. jag försöker med några statements och ser om det kommer nån inspiration. 

1. tycker inte om att köra bil när mamma sitter bredvid. hon beter sig som jag fortfarande övningskör och jag blir lika dålig som om jag faktiskt gjorde det.

2. fick komma över min rädsla för charader idag. visserligen bara inför O, 3 år och en kollega. men ändå

3. har också kommit över min rädsla för att ladda upp och lägga till bilder i inlägg. tidigare har jag inte förstått hur man låter bli att göra ett helt nytt inlägg per bild.

4. lönebeskedet kom idag. med besked. "handla upp det här" stod det längst ner tyckte jag att jag såg.

5. jag ska handla en ansiktsbehandling, nya skor för de jag har är gamla och trasiga, och kläder och mat. och vänner.

Dåså. Imorgon igen? Vi får se

Vintage clothing

KappAhls nya kollektion för våren har det tilltalande namnet vintage clothing.
Av någon outgrundlig anledning har jag blivit helt såld på blommiga mönster så det var äntligen läge att göra av med lite förvärvade slantar. Väl ute ur affären hade mer än vintage hamnat i påsen och jag är väldigt nöjd med alla mina fynd (nästan...)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blusen har tyvärr gått sönder efter bara en dags användande.
Det är en söm under armen som inte verkar varit sydd ordentligt.
Väldigt synd, eftersom det verkade vara det mest arbetade och välgjorda plagget av alla.
Hoppas att det bara var ett måndagsexemplar och att jag får byta det...


Kjolen är jättefin! lagom lång, dvs längre än de flesta kjolar jag sett på hela året...

 

 


Trehundra kronor sko i en modell jag inte trodde skulle passa mina platta fötter någonsin.
Så då var det ju lika bra att passa på ;)Och til sist ett linne som inte var vintage enligt dom, men enligt mig var det i alla fall jättefint! Leggings och espadrillos, here we come! ;)


kort om fredag kväll

hade ett mini-lan igår här i vårt datorrum. erik skulle inte vara hemma på hela kvällen och jag behövde sällskap och att någon kunde ta med mat till mig. max och olle ställde sig positiva till idén och de passade på att bjuda in maja också. När vi alla var mätta på pizza plockade vi fram sladdar och laptops och startade hela maskineriet. olle och jag turades om på min dator med diablo och max och maja radade upp sig vid borden och körde wow. Olle tröttnade tidigt och gick hem till sitt eget spel. dock var vi snart ett fyrtal igen för nils ringde på dörren och hade precis anlänt till stan från göteborg. Vi kurerade oss med lite sprit, det gick sådär. vid elva skulle maja hem, då blev jag ensam.

Det var en fin kväll, och tanken på att erik var på hajk i åska och hagel piggade upp mig också :)


Läs mig!

nackdelen med fb är att en statusuppdatering där hade gjort sig mycket bättre som en kursivering på msn, eller här som ett blogginlägg. men eftersom jag vill nå ut med det jag säger, om ändå så lite, så är det inte konstigt om jag väljer bort detta här. Skriva för tomma kommentatorsfält och döva ögon är inte roligt...

jag ser iallafall på hockey med ambivalenta känslor. är också allmänt krasslig. Så det så!

Strumpan

erik kommer hem snart, och gissa vad han har med sig?

min lilla TATT!!! kissebissen, strumpelumpan, tattsekrället ---

två nätter i rad nu har jag drömt mardrömmar om katter, under natten haft ångestladdat dåligt samvete för att ha övergivit dom.
Det kommer bli riktigt skönt att äntligen få ha henne hemma lite, men jag tänker redan på hur det kan komma att kännas sen i höst när vi planerat att inte ta med någon av dem när vi flyttar. Jag tror det är mest för deras skull, eftersom det skulle bli många bilresor, mindre lägenhet, massa folk och musik (hoppas jag ^^) Fast helt säker kan jag inte vara.. Kanske gör jag det mest för min egen skull? Det finns alltid i bakhuvudet på mig att jag borde vara hemma så mycket jag kan för kattens skull. Sånt känns omöjligt att ha liggande över sig när man ska fixa ett nytt liv och umgänge.


Ska göra mitt bästa för att koppla bort det nu och fokusera på nuet, eller snartet. Snart kommer dom =)

den svåraste förlusten

Förra veckan kom verkligheten ovanligt nära. Två barn jag känner blev faderlösa. Cancer lämnade en fyraåring och en tvååring kvar med bara mamma. Jag har pratat mycket med dom på jobbet, och det jag vet är att jag inte vet någonting. Aldrig att jag skulle säga: jag förstår. varken till mamman eller någon annan, för det gör jag verkligen inte. Andra, som också hade förlorat en närstående kunde åtminstone säga: jag kan tänka mig hur det känns. men inte ens det är jag kapabel till. och trots allt måste jag samtidigt vara glad och värdesätta varje år och dag då jag inte kan tänka mig hur det känns. Tack för den slumpen.


stora kramar till de som inte sluppit ha verkligheten så ovanligt nära.


Nytt grepp

ätit gammal dipp och lite chips och fått ont i magen. då blev jag tankfull och fick lust att skriva. Tänkte testa på ett grepp jag bara sett hos de två kända bloggare jag läser. (okända för mig alltså.) Korta koncisa inlägg, och ett nytt för varje nytt ämne. Hoppas det inte blir för mycket för er nu!

lillördag

slutade jobbet vid fyra, både döv och lam efter ett rätt tufft pass. vilken tur då att man har en agnes som tänkte åka och handla mat och som tycker det är okej att jag går hem och sträcker ut mig en stund på soffan istället för att följa med till affären.

hit kommer hon sen med både brie-ost och andra smaker, avocado, kex, vindruvor och melon. jag bidrog med mina avocadosar, räkor och några glas vitt.

Är det något som gör mig glad så är det mat! och en god vän att dela den med.
Fantastiskt, nu orkar jag en dag till ;) Godnatt

Hult

idag har jag varit i hult hos nina. vi åkte till nytomtavallen och tittade på fotboll. först spelade damlaget ("kom igen nu gubbar!") men förlorade tyvärr mot forserum. sedan spelade herrarna och vann, trots att de aldrig hittade ett motstånd. tricket var att dela upp laget och spelade mot varandra. de få solglimtarna  som syntes idag värmde enormt men framåt eftermiddagen blev det riktigt trist och kallt. jag har ätit en överkokt och jättegod bullens korv, det måste jag göra igen. ninas pappa och brorson kom förbi och tittade på den sista matchen och jag lyckades charma isac tillräckligt för att få honom att bjuda med mig på bowling, haha. christoffer skadade sig tyvärr under ett antal dobbar, men han var vid gott humör när han kom hem ändå. efter att ha fikat te och skorpor var klockan plötsligt halv åtta och tiden har verkligen gått väldigt snabbt idag. vi tre åkte in till eksjö och beställde mat och tog hem den till oss, så erik fick i sig nåt också. det har varit en oerhört bra dag men tyvärr kan jag inte beskriva känslan eller ge några bättre exempel. detta känns som det bästa jag kan åstadkomma just nu så var snäll att hålla till godo. ha en bra kväll

Jobba bör man annars.

nu, för första gången på en vecka, kommer jag plötsligt behöva gå och lägga mig i tid. har varit slappt och skönt att börja jobba 12 ena dagen, 13 den andra ;) Det är naturligtvis ikväll då som jag allra mest kände lusten att vara vaken lite till och berätta något roligt som har hänt :)

Idag ringde elisabet från eken och erbjöd mig en lite fastare form av vikariat, som resursperson i barngruppen hon jobbar i. Har inte koll på vad för sekretess som gäller i detta fallet så tillsvidare får ni ta mig på mitt ord att det behövs ibland. Det innebär för mig i runda slängar att på måndag om två veckor kommer jag för första gången ha ett schema att gå på sen senaste sommarjobbet ^ ^ Det är inte beviljat med resurs för mer än två veckor i taget, så det återstår att se hur lång tid det rör sig om, men bara tanken på att få jobba 50-75% i april-maj utan att behöva lyfta ett icke schemalagt finger gör mig glad =)

japp, det var den meningsbyggnaden det.. defenitivt dags för mig att gå till sängen (nybäddad). Agnes har lånat mig en favoritbok, the lovely bones. Kan bli den i några minuter.
Morgondagen väntar med drygt 9 timmars jobb, sen åker erik, jag och svärföräldrarna till halmstad över lördagen för att se när sofia döps :) söndag ska jag träffa nina och agera fotbollspublik. sen är det måndag igen och då ska jag också ha det bra. ser fram emot det! Nattnatt allihopa


RSS 2.0