Earth hour night darkness

sitter och borstar tänderna, och inser att erik troligtivis har låst in sig hos duschen (och det andra vattnet). Ja, ingen har väl dött av att borsta tänderna i tjugo minuter?

Har - förhoppningsvis - på mig det jag ska ha ikväll och därmed minimerat klädångesten och minskat den med typ 100% sen förra gången. Önskar jag hade något piffigt att sätta på mig som kunde passa ihop med lite vad som av de kläder jag redan har. Men så är min förmåga till inköp: antingen tänker jag praktiskt och kommer hem med något snarlikt nåt annat jag redan har, eller så försöker jag tänka lite utaför boxen och misslyckas halvdant.Annars då? räcker det som förfest att dricka upp det halva glas vin som blev stående igår när jag somnade i soffan?                          
 - mitt roliga liv? det är här någonstans....
Ska om en liten halvtimme träffa madde, nina och christoffer på keskin's, hoppas dom har lagt till något nytt på menyerna som jag läste.. Sen blir det earth hour på torget, och om inte det är kul hoppar vi in på hotellet och har lite kul på deras happy hour istället ;) Kan absolut tänka mig att låtsas köra ikväll, en hel kväll med smarriga, fruktiga, alkoholfria drinkar =)

Ses vi i mörkret på jordens timma? mummy said to bring a flashlight..

about

skulle bara kasta in ett kort inlägg om att jag har haft en bra helg :)

kom precis hem från agnes och georg, var bjuden på födelsedagsfika där men stannade även på middag och gick bara för att georg skulle gå och lägga sig... Så trevligt kan man ha :D gav agnes hennes födelsedagspresenter redan i förrgår, trodde inte vi skulle ses idag. Hon fick ett par örhängen och en jättefin mugg som har ett inbyggt sugrör. Jag har en rosa med tårtmönster, hennes är svart med dödskallar ^^

ute på landet igår. emma o erika lärde mig styra hästen. Är pepp att komma till ett bibliotek för att kolla om det finns några teoriböcker om häststyrning - detta ska jag lära mig!

godnatt, sov så gottt

vinna vuxenpoängen

i ren äventyrslusta (!) hade jag ett möte inbokat på banken idag. Det var dom som ville träffa mig, jag visste inte så mycket vad vi skulle prata om.. Men jag har gjort min plikt mot mig själv om 40-60 år och startat ett eget pensionssparande.. Det var lite roligt faktiskt, för enligt kalkylen så går ens "lön" ner från 100% till 82% den dagen man blir pensionär. Om jag från och med nu avsätter 300 kr i månaden till det skulle jag istället få 136% av lönen! Lite så att man längtar till den dan ;) Fast man vill ju inte vara överambitiös så jag kommer bara ge 200 i månaden till det.. Och låta PPM-fonderna skötas av banken, med inriktning på högrisk. wow coolt ^^

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är så här tuff! och i princip står jag för att jag tyckte det var kul att göra sånthär.
Känner inte heller en överväldigande lust att nolla vuxenkontot genom att göra något riktigt puckat.


dagliga nyheter

sedan ungefär två veckor tillbaka har jag fått en daglig dos DN på eftermiddagen. Mamma har nämligen skänkt oss en 3-månaders prenumeration på tidningen, vilket jag först var tveksam till. Det är inte första gången det sker nämligen, jag tror det skedde förra gången när vi bodde i nässjö.. Då utökades den dagliga tidningsskörden med smålandstidningen också, och det var jobbigt. Vilken press! det slutade oftast med att jag satt och panikläste allt på söndagen och hade dåligt samvete för den stora mängden papper jag missbrukade.

Så har det dock inte blivit denna gången  till min stora belåtenhet. Som jag skrev längst upp har det numera blivit en daglig dos istället, under eftermiddagstid trots att det är en morgontidning. Det beror på att jag varje dag glömt bort att den finns, så när jag stressat öppnar ytterdörren för att ta mig till ett jobb sitter den där i brevinkastet. (fatta vilken lyx, behöver inte ens gå ut till brevlådan :)) "just det ja!" tänker jag och lägger den på något bra stället. Har jag tur ser jag den återigen när jag kommer hem, och då blir det läsa av. 

Känslor jag har märkt som följer med det dagliga nyhetsintaget är stolthet och misstro. Stolt för att jag står ut och kommer ihåg att läsa om världen. Misstro mot allt det ofattbara, vidriga och korrumperade samhälle som alla lever i, i någon form. Kina, Italien och Burma kan ju bara dra.
Det var det jag ville ha sagt så länge.

Hotellet revisited

hade en riktig lyckodag igår, både dragkedjan till myntfacket i plånboken och bankkortet gick sönder så nu får jag äntligen uppdatera mig ;) funderar på att skaffa en portmonä och en korthållare istället för en ny pluska, är det vettigt?

kortets magnetremsa måste ha blivit skrapat när jag lade det i byxfickan med legget och några hårspännen. Det innebar att madelene fick bjuda mig på inträdet och en drink, medan nina köpte lakritsshottar åt oss alla tre. Tack kompisar, nästa gång är det min tur :) Hotellet var lite lite annorlunda än vanligt.. Hade några nya kompisar att hälsa på, vikarekollegor =) Förutom det kände jag inte en kotte! Det var vi, 18-20åringar och 40+. Kvällens DJ vet jag inte vad jag ska säga om, det finns mycket att säga..! För min del får han klart godkänt, det är första gången jag hör håkan hellström på eksjö statt ^^ han spelade nästan uteslutande låtar alla kände igen, en hel del 80tal, svenskt och "life is life" (Det var då det! Skumdisco i ishallen känner jag) Föredrar det alltid framför okända remixar av okända danslåtar, det är för opersonligt. Calle Kristiansson kom på scen inte alltför försenad, redan lite svettig? Efter två låtar var han tvungen att hota med att sluta spela för att folk inte ville sluta trängas och trycka på. Då hade vi som väl är redan slutat försöka hålla en plats i klungan och ställt oss vid väggen istället. Det var ingen toppenspelning, men ett bra försök i helt fel forum :)
Plötsligt vid midnatt går så brandlarmet.. Det är väl bara att gå ut antar vi och gör så. Tre minuter senare går vi in igen för det är bara ett tjugotal andra som gått ut. Många andra står i hallen, och det är nog bättre att stå där så slipper man frysa.. Lite efter det kommer det trots allt en vakt som kör alla på porten. Brandbil kommer! Stegbil också! Sen får vi gå in igen, alldeles troligt är att det är falsklarm. Tappar lite i stämning och christoffer är redan inkallad  så vi tar våra jackor och drar oss åt mitt håll..

Var redan tidigare lite sugen på att be att få en affisch, men i garderobskön far något i mig och jag tar helt sonika ner den som sitter på väggen, rullar ihop den o döljer den i jackan tills vi kommit ut. Nu sitter den på väggen här hemma. Ibland är jag bara så bra ;)

magiskt

vaknar med den blåa himlen i sin famn, tidsresan blir ett faktum. förra våren, förrförra våren. Jag är här, och överallt där jag har varit med vår. Jag behöver inte sakna den för den finns hos mig alltid, och solen finns där också och snart finns vi på riktigt tillsammans.

Då blir jag - inte glad - men lugn, trygg och självklar. Man vet var man kommer ifrån: förmiddagarna med uppkavlade byxben för att påbörja brännan på skoltid. utanför lägenheten med katterna i koppel som inte brydde sig om buskarna. dikta i solskenet på sörängen med sin mörkblå mugg.

mötte thomas och såg susanne, och jag blir inte ens nostalgisk när jag tänker på SP3B. Det är för nära inpå, det kunde lika gärna varit nu och jag behöver inte ens sakna er för ni finns kvar.

nytt för i år är en balkong med utsikt över några träd, asfalt och en halv rondell. jag träffar dig där :)


RSS 2.0