Stadsfesten part I

igår sa madelene appropå inget alls att hon hade hört att melissa horn skulle komma till stadsfesten i eksjö. jahapp tänkte jag, det är för bra för att vara sant. Jag menar - för hennes skull övervägde jag att åka till hultsfred i år..!
Men det var så sant som det var sagt och jag är bara så glad och tacksam just nu att det verkar bli en sån fantastisk helg, bara tre månader kvar..

http://www.fiestaeksjo.se/stadsfesten/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=4

Melissa Horn – Långa Nätter

hamburgare

det äckligaste i en hamburgare - som alla vet är just själva hamburgaren. nu ska vi snart få se hur det blir när ingen av oss har lust att handla så vi står här utan allt, med kött.

det blev en dålig dag idag.

tankekarta

sitter och kontemplerar över ett reklamutiskick från ett sminkföretag där man får en bikini om man beställer. rätt snygg för att vara gratis. men mest av allt kan den symbolisera alla de saker jag tänker på just nu

köpbehovet: efter många år som fattig student eller relativt arbetsovillig har jag kommit i besittning av en rätt rejäl lön den senaste tiden. turligt nog inträffade det i samband med att mina skor gick sönder och mina jackor var för fula för att bäras offentligt. (eller omvänt) Som det ser ut nu är jag på en mission att bygga upp en ny garderob för både vardag arbete fest och träning. vilket raskt för mig in på nästa punkt
utseende och träning: alltid har jag varit nöjd med mig själv. Vid de tillfällen det har känts svårare har jag åtminstone alltid sett till att förhålla mig neutral och likgiltig gentemot min kropp. Det vore väl själva fan om det mönstret skulle komma att brytas vid 23 års ålder? Men i min värld, finns det verkligen någon annan anledning som skulle kunna locka mig till att börja träna? ^^ ja det vore i så fall följande punkt på listan
sol och väder: hade det varit varmare och finare ute hade jag varit ute och gått en promenad vid det här laget. det svär jag på! ja, wtf hände med solen? nog för att jag klagade på att det blev för ljust och att jag inte kunde vänja mig vid att inte ta halsduk och vantar med överallt, men jag menade ju inte att vi skulle ha tre sommardagar och sen september? skärpning. jag blir orolig, se punkt fyra.
sommaren: det ska bli den bästa sommaren i mitt liv har jag bestämt. senast det hände var 2006. om likheterna inte ska upphöra på en gång ska jag helst vara solbränd och kär i alla mina kompisar för det var jag efter turkiet -06... ska drömmarna om en bättre kondition och lite mer häst-skills gå i uppfyllelse behöver jag också en väderförbättring. andra sommarsaker jag hoppas på är hemmafest, fyllefest och midsommarfest.


har lite att bygga på till senare inlägg. samt en varning att dessa brasklappar nästan aldrig går igenom. men som parentes till mig själv. vi kör på det. Pusshej

hot mama

stryk det där sista förresten..
eller näst sista.

jag har bränt både rygg, axlar, urringning (vad fan heter det på kroppen?) armar och ansikte.

score!

hot day

åskan dånar över nejden, som den gjort de senaste fem timmarna. Vilken dag det har varit idag! Jag hade äran att få följa med som extraresurs när mamma och hennes avdelning skulle tillbringa förskolans dag på en bondgård ute i askeryd. Vädret har varit perfekt om än något varmt, djuren var jättekul att få se och de där grillade korvarna till lunch var alldeles perfekta just då.. ^ ^

väl hemma har jag bränt mig på armarna och ansiktet, men det får det vara värt. en hel dag utomhus och ett svagt minne av att man kan faktiskt ha för mycket kläder på sig.. Ser fram emot en svettig och spännande helg i lund nu.

hot day

åskan dånar över nejden, som den gjort de senaste fem timmarna. Vilken dag det har varit idag! Jag hade äran att få följa med som extraresurs när mamma och hennes avdelning skulle tillbringa förskolans dag på en bondgård ute i askeryd. Vädret har varit perfekt om än något varmt, djuren var jättekul att få se och de där grillade korvarna till lunch var alldeles perfekta just då.. ^ ^

väl hemma har jag bränt mig på armarna och ansiktet, men det får det vara värt. en hel dag utomhus och ett svagt minne av att man kan faktiskt ha för mycket kläder på sig.. Ser fram emot en svettig och spännande helg i lund nu.

beredd på karnelval

igår köpte vi tågbiljetter t.o.r till lund
jag har gjort en spellista på spotify med alla artister som kommer dit
kan ringa till disa, en klasskompis från sörängen, om jag vill få lite inside info

det som gäller nu är att packa, sätta på inspelning och mejla att vi inte behöver parkeringsplats längre.

samt vänta på att se om  vi får den där lägenheten i borås
oppsi poppsi

FAIL

a då har vi kommit hem igen då.
åkte hemifrån vid elva och jag hade packat en diskret liten matsäck eftersom jag inte orkat äta så mycket frukost ;)
precis som eniro hade bestämt tog det inte mer än en timme och trekvart att ta sig till borås, och halvägs dit byttes de tunga gråa molnen mot strålande solsken..  :)
Det var svårt att hitta in till stan till att börja med, sen cruisade vi med kameran och ögonen på helspänn. Kollade på Hässleholmen, Byttorp och Tullen. Insåg efter en halvtimma att det i de två senare områdena nästan bara var bostadsrätter. Braaa jobbat! Det får bli raka spåret till turistbyrån och införskaffa kartor, det ser ju jag ;)

Problemet var bara att när vi skulle få upp bilfönstret så hakade det först upp sig, sen brast det något innuti min dörr och hela glaset for ner utom synhåll. Jaha?! Hur då menar du??? Jävla satans skitdag blev det. Nummer- och adressupplysning till närmaste volkswagen-verkstad. Men dom hade ju inte tid att hjälpa oss mer än att klistra plast för det gapande hålet i dörren. Sånt lämnar man inte precis parkerat i stan så vid kvart över två blir det bara till att åka hem igen. Återresan blev rätt otrevlig på flera sätt. Man inser inte förräns det är försent att glaset är aningens ljuddämpande också  ^^Åker förbi mållebo och hämtar den gamla trogna volvon. Inga människor är hemma, men jag får lite kärlek från hästar, hundar, katter och får <3 Den där disa alltså.. jag bad henne att lägga sig ner, och jag tror att bara för att vi var i synavstånd till fåren tog vallningsinstinkterna över. hon lade sig så snabbt och hårt att det lät högt och hon nästan  studsade upp igen, haha =) Strumpan kom och strök sig mot min hand. Med djurens hjälp glömde jag varför vi var där och hur jobbigt jag tyckte hela situationen var.

Nu var själva resandet åtminstone över. Jag tog volvon till eksjö och för golfen har vi lånat farmor o farfars garage tills den kan bli lagad nästa vecka. det var ju 2500kr vi inte behövde ^^

För att avsluta och sammanfatta: mitt första och kanske bestående intryck av staden borås kunde varit bättre!!!

tro & tvivel

idag blir det upptäcktsfärd, sightseeing och lägenhetsspaning i borås. det känns jättespännande! eller ja, det skulle kännas så om det fanns plats för med känslor än den att jag fortfarande är mätt efter igår, puh!

tar kameran med, och hoppas det blir nåt resultat av den här resan... annars vet jag inte vad jag gör :) får köpa en filt på loppis och sen när hösten kommer har jag något gammalt att dra över mig :)

lite av varje

sitter hos agnes och multi-taskar. ser american psycho och facebookar. svengelska alltså, vilket fint språk =)

agnes ligger i soffan, liksom jag. renée, som egentligen är sjuk sitter på golvet och äter pasta. jag har blivit bjuden på amerikanska pannkakor. Det hade jag längtat efter i flera dagar, det känns så oerhört skönt att vara så synkad matmässigt med nån som är så generös och skillad med mat ^_^

igår fyllde erik tjugosju år. han fick sina paket när jag kom hem från jobbet, å blidde jätteglad =) tror jag... vi åkte o köpte lite fika och mat. hade hoppats på att hans familj skulle komma förbli och få lite bulle o sådär, men så blev det inte. Vi ses ju ute hos dom imorgon i alla fall. det ser jag fram emot :) 

Skulle bara göra en liten uppdatering, inget seriöst eller knappt ens läsvärt.. Hörs en annan gång dvs ^^  

denna förlupna vecka

för att förstå hur veckan blev som den blev måste man gå tillbaka till förra lördagen. följde med emma o hundarna till vetlanda och agilitytävling. får skylla på mitt oskyldiga sinne, men jag trodde faktiskt inte vi skulle vara borta så länge.. blev hämtad lite i åtta lördag morgon, och klockan fem satt vi i bilen påväg hem. då hade jag frusit nästan hela dagen och klarade inte av mer. hanterade det inte så bra, borde ha varit uppe och rört på mig mer. men jag ville ju inte missa det jag kom dit för så jag satt troget och tittade på banan ;) Sammanfattningsvis av dagen är jag hemskt stolt över att vi fick upp och ner tältet i en anda av logik, samarbete och positivitet!

i söndags tog jag det jäävligt lugnt... jobbade nästan nio timmar i måndags... sju timmar följande tre dagar... Matade wesley-fisken med tre små små fiskmatpärlor varje dag. så imorgon kommer åtminstone agnes hem igen. 

Sammanfattningsvis har det varit en galen vecka där jag orkat mer än jag trodde möjligt om mig själv. Är tacksam att rösten har hållit för allt halsont och försenade cykelturer till jobbet. Har man ingen röst blir det så svårt att tjata på och prata med barnen ^^

nu kan man anse att jag förtjänat att ta det lugnt och ta hand om mig själv. men precis som förra helgen är jag helt tom på förslag och har liten boll av panik i magen. Det var ju den som fick mig in på valborgsfest och agilitytävling förra helgen ;D håhå, får hålla igen på det en vecka minst nu..  
Anyways. försöt ha en fin dag i regnet nu.RSS 2.0